Version 13 av Fedoraprojektets distribution innehåller flertalet förbättringar. Många av dessa härstammar från det breda ekosystemet av fri mjukvara medan några är specifika för Fedora/Red Hat.
Bland de största nyheterna finns att Packagekit används för att automatiskt installera nödvändig skrivardrivrutin så snart du anslutit din skrivare. Verktyget för administrering av användarkonton har fått sig en ansiktslyftning och färghantering för att kalibrera skärmar och bildläsare är nu möjlig.
Sist, men inte minst, de större nyheterna finns automatisk installation av språkpaket. Ett flertal sviter, så som Openoffice.org, Eclipse och KDE, har av utrymmesskäl paketerat det översatta innehåll separat i så kallade språkpaket. Med insticksmodulen langpack kan Fedoras pakethanterare Yum känna av att ett språkpaket behövs och finns tillgängligt för ett paket som användaren begär. Det ska få Yum att automatiskt ladda ned och installera även språkpaketet. Det medför att användaren inte längre specifikt behöver begära installation av språkstöd för dessa sviter. Utvecklarna säger att det i framtiden är möjligt att utöka detta stöd ytterligare i distributionen.
Bland övriga ändringar finns att Anaconda-installeraren nu ska ge en bättre installationsupplevelse, främst vad gäller lagringsenheter och partitionsaspekter. Networkmanager har förbättrats avsevärt den med. Signalstyrkan för mobila bredband visas numera, liksom att det finns stöd för uppringning över Bluetooth (DUN).
I tidigare Fedorautgåvan fanns stöd för Displayport enbart för Intels videokretsar, men nu stöds även videokretsar från Ati och Nvidia. De öppna källkodsdrivrutinerna för Radeon och Nvidia har också förbättrats. 3D-stödet för Radeon flyttats ut från den experimentella fasen, medan 3D-stödet för Nvidia är på experimentell nivå.
Distributionen är liksom tidigare gratis att använda och finns i både 32- och 64-bitarsversioner. De olika så kallade spins som i skrivande stund finns tillgängliga är KDE, LXDE och XFCE.