Texten nedan är en annons av och från MytrendyPhone
I dag har det mesta har flyttat in i våra mobiltelefoner. Ofta handlar det om viktigare saker än att lyssna på musik eller uppdatera på Facebook. Vi betalar med Swish, använder Mobilt BankID för att legitimera oss, vi lagrar biljetter och utför bankärenden. Allt detta kräver givetvis att du har ström i mobiltelefonen. Lyckligtvis är det ju enkelt att undvika ett tomt batteri – skaffa en powerbank. Det är som att ha ett extra batteri i fickan, eller som ett eget väggurtag helt enkelt så att du kan ladda telefonen var du vill. En powerbank är en enkel försäkring mot att få slut på ström, men det finns några saker du behöver tänka på innan du investerar i en, och det är vilka behov du har.
Portar
Tänk på vilka portar/anslutningar prylarna har som du tänker ladda, så att du får med rätt sladdar. Har de USB-C, mini-USB eller kanske Lightning? En del powerbanks erbjuder flera olika portar och det handlar aldrig om några specialkablar, men som alltid med kablar är det viktigt att välja rätt.
Kapacitet
När det handlar om kapaciteten är väl större alltid bättre? Nej, det behöver faktiskt inte vara så. En powerbank som innehåller mycket ström kan verka trevligt men då är den också större, tyngre och dyrare, så fråga dig själv – hur många gånger vill du kunna ladda min telefon/pryl?
Låt oss säga att din telefons batteri är på 4 000 mAh. Med en powerbank på 5 000 mAh kan du alltså ladda telefonen från tom till full och fortfarande ha lite ström kvar. En powerbank med 10 000 mAh kan ladda telefonen 2,5 gånger och en riktigt stor powerbank med 20 000 mAh hela fem gånger från tomt till full. Men behöver du kunna ladda telefonen fem gånger innan du hittar ett vägguttag?
Effekt
En detalj som också är ganska viktig är hur många watt en powerbank kan leverera, för om mAh är storleken på bensintanken är watt storleken på gaspedalen. Enkelt uttryckt – ju fler watt ett batteripack har, desto snabbare kan den ”trycka in” ström i enheten som ska laddas. Kom ihåg att först ta reda om din telefon har någon begränsning för hur många watt den kan ta emot.