I butik 20 augusti 2013
Datormagazin testar
Intel Core I5-4670k
Efter en närmare titt på toppmodellen ur Haswell-arkitekturen är det nu dags för en prisvärd prestandamodell.
AMD A10-6700
Med sin färska Richland-modell tar AMD krafttag i jakten på energisnålare kretsar.
Seagate Laptop Thin SSHD
En hårddisk med hög lagringskapacitet och SSD-lik prestanda utlovas när Seagate satsar vidare på hybridhårddiskar. Vi testar om det stämmer.
Nvidia Geforce GTX 760
Tredje medlemmen i Nvidias Geforce GTX 700-serie tar sikte på den lukrativa mellanklassmarknaden.
Asus Geforce GTX 770 Directcu II
Hur står sig Asus GTX 770-modell mot Nvidias referensdesign?
OCZ Vector 128 GB
En av de bättre SSD-enheterna på marknaden.
Sammsoft Aro 2013
Det finns såväl kommersiella program som gratisprogram för systemunderhåll. Är en betalvariant per automatik snäppet bättre?
Jämförande test: Skärmar
Du som vill arbeta mer professionellt med fotografier och film kräver ofta lite mer av din bildskärm. Här granskar vi sju stycken semiprofessionella bildskärmar som inte kostar skjortan.
Mjukvara
Säkerhet för mobila enheter
Har du en mobiltelefon eller datorplatta bör du också se till att skydda den med en säkerhetsapp. Här tipsar vi om tio fullmatade alternativ, varav två är gratis.
Under huven på en säkerhetssvit
Säkerhetssviter är komplexa, avancerade mjukvaror som erbjuder allt från skydd mot virus och skräppost till brandväggar, föräldrakontroll och verktyg för att optimera systemet. Här går vi igenom hur de är uppbyggda.
Inbyggd säkerhet i Windows 8
Det kan verka som om det enda som är nytt i Windows 8 är det pekvänliga gränssnittet och den borttagna startknappen. Men under huven har det skett en hel del intressanta förändringar. Bland annat finns en mängd nya säkerhetsfunktioner. Dem ska vi titta närmare på nu.
Virtualisera på mikronivå
Begrepp som full virtualisering, applikationsvirtualisering med mera är alla bekanta vid det här laget. Mikrovirtualisering är ett nytt begrepp som lovar gott på papperet.
Heta standarder för mobila enheter
Wigig, Bluetooth 4.0 och 802.11ac – det är bara några exempel på aktuella standarder för mobila enheter. Här trendspanar vi på vårt eget lilla vis.
En titt på Crashplan
Lösningar för säkerhetskopiering finns det ett otal av. En av dessa är Crashplan, ett program som sticker ut från mängden genom att ge flera alternativ för var säkerhetskopiorna kan lagras.
Egen webbplats med betallösning
Behöver du en enkel, billig och lättskött webbplats som ändå ger besökarna möjlighet att betala för varor eller tjänster? Här bygger vi just en sådan lösning.
Säkra webbplatsen med startSSL
När internet var i sin linda litade alla på alla. Så ser det inte ut idag, det finns många mörka krafter som är ute efter användarnas data.
Hårdvara
Brandvägg till säkerhetsgateway
Brandväggen behöver du känna utan och innan. Trots allt agerar systemet dörrvakt för all inkommande och utgående trafik. Dagens brandväggar blir dock mer och mer sofistikerade och tar sig an allt fler uppgifter.
Liten men kraftfull
Tidigare har vi tittat närmare på lösningar för mindre system av olika slag. Denna gång tar vi fram en prisvärd men kraftfull arbetsstation.
Microsoft återupplivar minidatorn
Med Microsofts Multipoint Server kan du enkelt sätta upp flera terminaler till en dator utan att använda nätverk. Fördelen blir att program bara behöver installeras en gång och alla kan komma åt anslutna prylar.
Tekniken bakom trådlös laddning
Hem och arbetsplatser är nedlusade av sladdar till våra olika apparater, men nu kanske det kan bli ändring. Det börjar komma enheter som kan laddas utan sladd.
Allt du behöver veta om Bitcoin
Bitcoin är pengar som skapas med hjälp av datorkraft, kontrolleras av ett P2P-nätverk och lagras i en plånbok på nätet. Det här torde vara favoritvalutan för alla teknikfrälsta. Vi tittar närmare på vad det här är och hur du gör för att använda det.
Linuxmagazin
Ett säkrare Linuxsystem
Linuxbaserade operativsystem anses generellt vara säkrare än andra operativsystem. Inget är dock så bra att det inte kan förbättras. Här berättar vi om en väg till ett säkrare system.
Test: Mageia 3
Då har den tredje versionen av Mageia sett dagens ljus. Denna distribution har en lång historia men är ändå en återfödd nykomling. Mageia skapades som en förgrening av Mandriva Linux under den turbulens som drabbade detta projekt för några år sedan.
Alltid i Datormagazin:
Redaktion och ledare
Åsikt
Nyheter
DMZ-riggen
Resurser på webben
Nytt hos sökmotorerna
Säkerhetskrönika
Linuxnyheter
Linuxexperten
Gratis fullversion
Windowsexperten
Programtips
Prylar
Krönika
.end