I butik 30 december 2013
Datormagazin testar
Nvidia Geforce GTX 780 TI 3 GB
Nvidia tar sikte på prestandakronan med det nya flaggskeppet Geforce GTX 780 Ti, ett riktigt monsterkort.
Google Chromecast
Här är produkten som gör alla smart-TV-lösningar förlegade. Och den är inte bara bra, den är billig också.
Seagate Desktop SSHD 2 TB
Med Desktop SSHD-serien vill Seagate visa att kombinationen mekanisk lagring och flashminne passar även i din stationära dator. Men företaget lovar för mycket.
AMD Radeon R9 290X 4 GB
AMD avrundar höstens lanseringar av grafikkort med det nya flaggskeppet Radeon R9 290X.
Sandisk Extreme II 240 GB
Sandisk utökar sitt SSD-sortiment med nya Extreme II. En enhet som visar att en ny styrkrets kan göra stor skillnad för en SSD-enhets karaktär.
Jämförande test: Smarta telefoner
Valet av smartphone är svårare än någonsin. Starka aktörer erbjuder riktigt bra modeller till såväl Android och IOS som Windows Phone. Vi hårdgranskar sju telefoner och utser vårens bästa.
Mjukvara
Webbutveckling med Bootstrap
HTML 5, CSS 3 och Jquery gör det möjligt att skapa webbplatser som är både snygga och funktionella. Det krävs dock en del av utvecklaren. Genvägar kan vara mycket välkomna, som ramverket Bootstrap.
Mer lättläst kod med Coffescript
Coffeescript ger dig möjlighet att skriva renare, kortare och mer lättläst kod. Genom att betala priset av korrekt indentering kan du göra dig av med de flesta parenteser, semikolon och kommatecken. Och det är bara början.
Lättare bilder på webben med Webp
Cirka 60 procent av innehållet på webbsidor utgörs av bilder och storleken på dessa bara ökar. Samtidigt ökar mobilsurfandet och det finns ofta begränsningar för datatrafiken. Här tittar vi närmare på en lösning.
Google 15 år
Google har förändrat världen på 15 år. Läs om hur det började och vad som har hänt.
Skapa dynamiska webbpresentationer
När du ska hålla ett föredrag är det alltid bra att komplettera med en presentation i Powerpoint eller annat program. Eller? Kanske inte, formatet är lite trist och det finns intressantare lösningar.
När allt kan kommunicera
Internet of things är här. Prylar av alla slag är redan uppkopplade mot nätet och allt fler lär bli det. Frågan är hur fenomenet kommer att utvecklas.
Ingen REST – ingen ro
REST har på senare tid blivit ett intressant alternativ till SOAP-baserade tjänster. Detta har Microsoft insett. Lär känna deras ASP.Net Web API, med vilket du mycket enkelt kan skapa din egen REST-tjänst.
Netflix och öppen kod
När efterfrågan är som störst i USA går 30 procent av internetkapaciteten åt till media från Netflix. Det ställer krav på infrastrukturen bakom. Här skjuter vi in oss på den öppna koden.
Utöka Nagios med egna program
Ett av de populäraste programmen för övervakning av servrar och nätverksutrustning är Nagios. Detta moduluppbyggda system gör det lekande lätt att utöka funktionaliteten när så behövs.
Prototyper för alla plattformar
Du behöver bara Proto.io och en webbläsare. Det du skapar kan exporteras till HTML, så resultatet blir helt fristående. På så sätt blir det även något av ett utvecklingsverktyg.
Bättre kod med Backbone
Backbone hjälper dig att strukturera koden som körs i webbläsaren. Du får ett renare arbetssätt när det gäller modeller, vyer och kollektioner.
Hårdvara
AMD 2014 – framtiden stavas APU
Mycket har hänt sedan AMD lanserade sin första APU kallad Llano, baserad på Bulldozer-arkitekturen. Under 2014 kommer nästa stora steg. Vi tittar närmare på den nya Excavator-arkitekturen och ett bredare Steamroller-sortiment.
Intel 2014 – Moores lag är passé
Samtidigt som AMD kliver ner till 28 nanometer tar Intel språnget till 14. Företagets nya tillverkningsprocess innebär att vi både kommer att få uppleva nya chip, nya processorer och en ny sockel i form av LGA 1151 under 2014.
Så mycket bättre blir USB och PCIE
Det kan kännas som att systemstandarder som USB 3 och PCI Express 3 kom relativt nyligen. Så må vara fallet, men faktum är att uppgraderingar av dessa står på tröskeln.
Linux
Operativsystem för Raspberry Pi
När du ska välja operativsystem till din Raspberry Pi kanske det är lätt att fastna vid rekommendationen, Raspbian. Det finns dock spännande alternativ.
Freebsd 10
Det finns en del nytt under skalet, men ändå saknar vi en del. Att ett system är säkert och stabilt samtidigt som det är resurssnålt är naturligtvis bra, men var är användarvänligheten?
Alltid i Datormagazin
Redaktion och ledare
Åsikt
Nyheter
DMZ-riggen
Resurser på webben
Nytt hos sökmotorerna
Säkerhetskrönika
Linuxnyheter
Linuxexperten
Gratis fullversion
Windowsexperten
Programtips
Prylar
Krönika
.End